Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

To Twitter μπλοκάρει νεοναζί

21 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβη το Twitter, μπλοκάροντας το λογαριασμό που διατηρούσε στην υπηρεσία ομάδα νεοναζί, από τους γερμανούς χρήστες. Ο λογαριασμός δεν είναι πλέον ορατός εντός της γερμανικής επικράτειας, ωστόσο, οι χρήστες σε άλλες χώρες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση.

Είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές μέσο κοινωνική δικτύωσης προχωρά σε μια τέτοια απόφαση «παρακράτησης περιεχομένου από χώρα», μια ρύθμιση που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο με σκοπό να εξισορροπήσει την ελευθερία του λόγου με τους εγχώριους νόμους. Τον συγκεκριμένο λογαριασμό τον διατηρούσε η ακροδεξιά οργάνωση Besseres Hannover, η οποία έχει έδρα την Κάτω Σαξονία. Η οργάνωση κατηγορείται για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και επιθέσεις κατά μεταναστών. Παράλληλα, μοιράζει φυλλάδια σε σχολεία του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου. Η γερμανική αστυνομία λείχε ζητήσει να κλείσει τελείως ο λογαριασμός τους. Στη Γερμανία, ως γνωστόν, η ελευθερία του λόγου έχει τους δικούς της όρους, αφού το ναζιστικό παρελθόν έχει ποινικοποιήσει την χρήση ναζιστικών συμβόλων και συνθημάτων. Πολλές ακροδεξιές οργανώσεις μάλιστα έχουν βρει ιντερνετικό καταφύγιο σε αμερικανικούς servers. Όσοι πάλι σπεύσουν να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου, στην προκειμένη περίπτωση, ας τους θυμίσουμε ότι στο Internet κυκλοφορούν ελεύθεροι και παιδεραστές…

www.nytimes.com

This entry was posted on Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2012 at 20:07 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply