Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θα φύγουν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015

16 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την Tρόικα

http://img.protothema.gr/18472D8360EC782FCE0D66749ADF4695.jpgΤο φλέγον ζήτημα της απαίτησης της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη με τους ελεγκτές της Τρόικας το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου είναι να φύγουν, με οποιονδήποτε τρόπο, 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015.

Οι επικεφαλής της Τρόικας δέχτηκαν καταρχήν τις προτάσεις του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη, ωστόσο, επισημαίνουν πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και κάποιες γκρίζες ζώνες παραμένουν.

Τα πεδία της διαπραγμάτευσης προσδιορίζονται από τον τρόπο που θα αποχωρήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθήσει το υπουργείο.

Πάντως, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να θεωρείται δεδομένο ότι ένας αριθμός δημοσίων υπαλλήλων θα αποχωρήσει από το Δημόσιο, πέραν εκείνων που φύγουν μέσω φυσικών αποχωρήσεων.

Οι υπάλληλοι που θα εγκαταλείψουν τη θέση τους θα είναι όσοι χαρακτηριστούν είτε επίορκοι είτε περιορισμένων ικανοτήτων καθώς επίσης και όσοι απουσιάζουν αδικαιολογήτως από τη θέση τους.

Η τελική απόφαση για κάθε υπάλληλο, θα ληφθεί μετά από τη διαδικασία της αξιολόγησης την οποία θα αναλάβει ο ΑΣΕΠ.

Οι υπάλληλοι εκείνοι που θα φύγουν μέσω διαθεσιμότητας θα είναι περίπου 5.000.

Ανδρέας Μπελεγρής

This entry was posted on Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2012 at 09:41 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply