Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην ΕΕ το Νόμπελ Ειρήνης

Οκτώβριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στην ΕΕ το Νόμπελ ΕιρήνηςΗ νορβηγική επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης ανακοίνωσε την Παρασκευή τον νικητή του πολυπόθητου βραβείου για το 2012, ενώ οι εικασίες για το ποιος θα το κερδίσει έδιναν και έπαιρναν από το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε ότι το Νόμπελ Ειρήνης κερδίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο νορβηγικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NRK, που θεωρείται ότι έχει έγκυρες πηγές, ανέφερε νωρίτερα ότι για φέτος θα υπάρξει ένας και μόνο νικητής, σε αντίθεση με το 2011 όταν τρεις γυναίκες είχαν κερδίσει το βραβείο.

To νορβηγικό κανάλι υποστήριξε μάλιστα, επικαλούμενο «έμπιστες» πηγές το πρωί της Παρασκευής, ότι το βραβείο έχει αποφασιστεί ομόφωνα να απονεμηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ίδιο πνεύμα και το Reuters έγραφε ότι εν μέσω της κρίσης στην Ευρωζώνη, που για πολλούς κινδυνεύει να υποσκάψει τα θεμέλια της 50ετούς πορείας της ηπείρου, μία τέτοια κίνηση θα είχε ιδιαίτερο συμβολικό βάρος.

«Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ότι όντως ο κόσμος έχει αρχίσει και γίνεται πιο ειρηνικός» δήλωσε ο Γκέιρ Λούντεσταντ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Νόμπελ της Νορβηγίας. «Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο κάθε χρόνο να διαλέξουμε τον νικητή» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα σενάρια, πιθανοί υποψήφιοι αναφέρονταν ακτιβιστές στην ανατολική Ευρώπη, προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν αποκλείονταν και ανάλογες προσωπικότητες από την κεντρική και νότια Αμερική, όπως το Μεξικό.

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 12th, 2012 at 13:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply