Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Αλβανία στον δρόμο προς την Eυρωπαϊκή Ένωση

Οκτώβριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Αλβανία στον δρόμο προς την Eυρωπαϊκή Ένωση

«Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει» που λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση… Εν προκειμένω, θα μιλήσουμε για την είσοδο και συγκεκριμένα της Αλβανίας στην ΕΕ.

Νέα έκθεση της Κομισιόν δίνει στην χώρα το εισιτήριο ένταξής της στην Ένωση. «Έχει κάνει σημαντική πρόοδο», «πληροί τα πολιτικά κριτήρια» και «πρέπει να λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας» αναφέρει μεταξύ άλλων. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερες πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να πληρούνται όλοι οι πολιτικοί όροι της Κοπεγχάγης. Όσον αφορά τα οικονομικά κριτήρια, αναφέρει ότι «η αλβανική οικονομία συνεχίζει να διατηρεί μακροοικονομική σταθερότητα». Ανάλογη πρόοδο έχει κάνει και σε άλλους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η φορολογία και η εκπαίδευση.

Η Κομισιόν εισηγήθηκε τη χορήγηση στην Αλβανία καθεστώτος υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ετήσια έκθεση προόδου των κρατών που επιδιώκουν την προσχώρηση στην ΕΕ.
Στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε επισήμανε πως η Αλβανία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο και η Επιτροπή θεωρεί πως πρέπει να λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Όλα αυτά βέβαια πάντα υπό τον όρο να υπάρξουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

 

http://europa.eu

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 12th, 2012 at 11:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply