Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης για την επίσκεψη της Μέρκελ: Η χώρα μας έχει επανακτήσει την αξιοπιστία της…

Οκτώβριος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας σηματοδοτεί 2 πράγματα, μία νέα εποικοδομητική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και την απαρέγκλιτη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.

Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία, επισφραγίστηκε με την χθεσινή επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.

Οι προθέσεις, η σοβαρότητα και η αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης, είναι πλέον γνωστές.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουμε αποσαφηνίσει τη μεγάλη αναγκαιότητα για μέτρα που θα προωθούν την ανάπτυξη και αποδέχεται η γερμανίδα Καγκελάριος και οι εταίροι μας, έχουν συμβάλλει ώστε η χώρα μας να έχει επανακτήσει την αξιοπιστία της και οι συζητήσεις περί εξόδου από το ευρώ να έχουν πλέον κοπάσει.

Θέλω να τονίσω ότι, οι τεράστιες προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης

και ειδικά οι μεγάλες θυσίες του λαού μας δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να πάνε χαμένες.

Ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης δεν πρέπει να περάσει, η χώρα μας είναι μέλος της Ε.Ε. και δεν μπορεί να παραβλέψει τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της. Ούτε υπάρχει καμία προοπτική να βγούμε από την κρίση χωρίς πολλές και πολύ μεγάλες διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και την κατάργηση του σπάταλου κράτους. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από την κρίση δίχως αποκρατικοποιήσεις, ρευστότητα στην αγορά, τόνωση της επιχειρηματικότητας και την υλοποίηση επενδύσεων.

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ημερών, όσοι δεν έχουν συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις και μιλούν για δρόμους έκτος ευρώ θα πρέπει να σωπάσουν.

Ο λαϊκισμός έκανε πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα μας και σήμερα, σε μία τόσο δύσκολη καμπή, δεν πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτής Π.Ε Γρεβενών της Ν.Δ.

 

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 10th, 2012 at 17:06 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply