Ο Λάζαρος έβγαλε… στεγνό τον ΠΑΟ από τα Πηγάδια

Την καλύτερη εμφάνισή του από την αρχή της σεζόν πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, που πέρασε με νίκη 2-1 από την Ξάνθη, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που με δύο γκολ (26΄,29΄) ανέτρεψε το προβάδισμα το οποίο είχαν πάρει οι γηπεδούχοι από το 7΄ (Μαρκόφσκι).

Πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, από μπαλιά του Μαρσελίνιο οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού αδράνησαν και ο Μάρκο Μαρκόφσκι άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ιδανικό ξεκίνημα για το Νίκο Κωστένογλου, που πραγματοποίησε ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης. Δεδομένων των συνθηκών, αυτό που θα περίμενε κανείς είναι να υποστεί “σοκ” ο Παναθηναϊκός, όμως συνέβη το άκρως αντίθετο.

Οι “πράσινοι” έδειξαν για πρώτη φορά φέτος χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Αντέδρασαν άμεσα και κέρδισαν πέναλτι στο 10΄ σε ανατροπή του Τοτσέ από τον Βάλλα. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βιβιανί επενέβη όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Ούτε αυτή η εξέλιξη πτόησε τους παίκτες του Φερέιρα, που μέσα σε τέσσερα λεπτά έφεραν τα πάνω-κάτω. Στο 26΄ ο Χριστοδουλόπουλος αξιοποίησε την πάσα του Ζέκα και ισοφάρισε και ο 29΄ ο με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και στο 51΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία, πριν ο Τοτσέ σκοράρει από θέση οφσάιντ.

Ο Καρνέζης δήλωσε “παρών” όταν χρειάστηκε (βολίδα του Πλατέλλα στο 74΄), στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος σούταρε λίγο άουτ κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε από τα Πηγάδια με ένα πολύ σπουδαίο “διπλό” τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Βάλλας, Μπέρτος – Σπυρόπουλος


ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο (77΄ Ονουάτσι), Νάκας (46΄ Πλατέλλας), Μαρκόβσκι, Φλίσκας, Βασιλακάκης (70΄ Μάνταλος), Ντάνι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ (74΄ Φορναρόλι), Χριστοδουλόπουλος (88΄ Μαρίνος), Σεϊταρίδης, Ζέκα (65΄ Μαυρίας), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.