Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σμπώκος: Είμαι αθώος και δεν έχω λογαριασμούς σε καμία χώρα του κόσμου

Οκτώβριος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεν θα κρύψει τίποτα στον ανακριτή τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών…

Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος σε συνέντευξή του μέσα από τη φυλακή ξεσπά, δηλώνει αθώος και επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται.

“Είμαι αθώος και θα το διαλαλώ μέχρι το τέλος της ζωής μου. Θα μιλήσω ανοικτά στον ανακριτή, όπως οφείλω. Δεν θα κρύψω τίποτα’, αναφέρει ο Γιάννης Σμπώκος μιλώντας στη Real News.

Ο Γιάννης Σμπώκος επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται και όσα ειπώθηκαν περί φυγής του στο εξωτερικό, τα χαρακτηρίζει αθλιότητες.

“Διαμαρτύρομαι για τις πληροφορίες, για την επιχείρηση κατασπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ότι δήθεν είμαι ύποπτος φυγής. Ποτέ δεν αρνήθηκα να προσέλθω στη δικαιοσύνη για να δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις. Πάντοτε προσερχόμουν στη Βουλή για να τη διαφωτίσω για τα ζητήματα των εξοπλισμών και τη σχέση μου με αυτά. Δεν περιορίστηκα σε γενικές αναφορές”.

Υποστηρίζει δε ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του. “Δεν έχω λογαριασμούς σε καμία χώρα του κόσμου. Δεν έχουν λογαριασμούς ύποπτους η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και οποιοιδήποτε άλλοι στενοί συγγενείς μου”.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει “λάσπη” σε βάρος του όσα ακούστηκαν για τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του:

“Διαμαρτύρομαι για τη λάσπη που επιχειρήθηκε να ριχτεί σε βάρος μου, γα τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον μου για τα τρία όπλα που βρέθηκαν σπίτι μου. τα δύο τα κατείχα νόμιμα. Το τρίτο είναι συλλεκτικό δώρο από την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Δεν ξέρω καν αν είναι λειτουργικό”.

Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο σπίτι του στην Κηφισιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, ενώ έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Μάλιστα, για τις δικαστικές αρχές είναι ύποπτος φυγής.

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 7th, 2012 at 18:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply