Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έως και νεκρό επιστράτευσε ο Τσοχατζόπουλος για να κρύψει εταιρεία “πλυντήριο” χρημάτων

Οκτώβριος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πώς πλαστογράφησαν την υπογραφή του, για την οποία υπήρξε γνήσιο υπογραφής, 7 χρόνια μετά τον θάνατό του…

Όπως αποκαλύπτει η “Καθημερινή της Κυριακής“, το 2009 είχε δηλωθεί ως εκπρόσωπος της off shore εταιρείας Blue Bell, μιας από τις βασικές εταιρείες διακίνησης μαύρου χρήματος, ο Σ.Μ., αν και είχε αποβιώσει το 2002.

Ο ορισμός του τεθνεώτος ως εκπροσώπου, εκτός από την εταιρεία Blue Bell και μιας ακόμη εταιρείας της P&A Investments, που έχει επίσης ταυτοποιηθεί ότι ανήκει στον πρώην υπουργό, είχε γίνει όπως αναφέρεται σε σχετικά δικαστικά έγγραφα, για να “μπλοκλάρουν” οι έρευνες της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας, που επιχειρούσε να ανοίξει λογαριασμούς και να ικανοποιήσει αιτήματα των ελληνικών αρχών, που αναζητούσαν στοιχεία για την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Άμυνας όρισε τον Σ.Μ. ως εκπρόσωπο της εταιρείας, προκειμένου να μην ικανοποιηθούν συνδρομές δικαστικές προς την Ελβετία της Ελληνικής Βουλής και της Εισαγγελίας, από τις 15 Δεκεμβρίου του 2004 και τις 20 Μαρτίου του 2006.

Μάλιστα, για να εμφανίζεται ο νεκρός ως εκπρόσωπος και να βεβαιώνει τις ελβετικές αρχές για θέματα των εταιρειών “πλυντηρίων”, είχε με ευθύνη δικηγόρου, που είναι πλέον κατηγορούμενος και θα απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, πλαστογραφηθεί η υπογραφή του, ενώ είχε υπάρξει βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής του το 2009, δηλαδή εφτά χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ακόμη, το 2005 ο νεκρός – και πάλι με πλαστή πράξη – φερόταν να διαλύει την εταιρεία, στη λογική της τακτικής που είχε δρομολογηθεί, για να δημιουργηθούν εμπόδια στις έρευνες.

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 7th, 2012 at 15:37 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply