Τι αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για το περίφημο ομόλογο

Πλαστό είναι το περίφημο ομόλογο των 500 εκατ. δολαρίων των ομογενών σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής.

Πρόκειται για τα λεφτά τα οποία προτίθετο να δανείσει ο οργανισμός End National Debt (Τέλος στο Ελληνικό Χρέος) για την εξαγορά του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπράκη, ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου θα ήταν σε 100 χρόνια με επιτόκιο που ανέρχεται στο 0,5%.Εμπνευστής του σχεδίου φέρεται να είναι ο Αρτέμιoς Σώρρας.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρυώτη, καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας του Maryland, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, το ομόλογο αυτό είναι πλαστό, καθώς ο ίδιος απευθύνθηκε σε ειδικούς του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, που εξέτασαν αντίγραφό του και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

“Οι ειδικοί μου απάντησαν στις 3 Οκτωβρίου και μου είπαν: “ερευνήσαμε το ομόλογο που μας στείλατε και σας λέμε πως είναι πλαστό. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια παρόμοια στην αγορά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πουθενά αυτά…”.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη απάντηση του υπ. Οικονομικών της Αμερικής, “Αυτό το ομόλογο είναι ψεύτικο ενώ ψεύτικα είναι και τα ονόματα των αξιωματούχων που υπογράφουν το ομόλογο αυτό”.

“Και τα υπόλοιπα ομόλογα είναι πανομοιότυπα με αυτό. Μάλιστα για να δείξουν μια κάποια αυθεντικότητα το κάθε ένα από αυτά, έχει διαφορετικό αριθμό επάνω”, συμπλήρωσε ο κύριος Καρυώτης ο οποίος για μια περίοδο υπήρξε αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού.

Από την άλλη, ο δικηγόρος Γιώργος Παπαδάκης που εκπροσωπεί την E.N.D., ισχυρίστηκε πως δεν αμφισβητεί την απάντηση αυτή του υπουργείου Οικονομικών η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα έγραφα που έχει ο ίδιος στην κατοχή του και τα οποία θα κατατεθούν στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Mega Σαββατοκύριακο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.