Στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς απάντηση αναφοράς που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός, από το Νοέμβριο του 2011 εφαρμόζεται επιχειρησιακό σχέδιο και επικαιροποιημένοι, έντυποι οδηγοί ελεγκτικών επαληθεύσεων για τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στους εμπλεκόμενους (εταιρείες εμπορίας, φορολογικές αποθήκες καυσίμων, πρατήρια, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βυτιοφόρα, φορτηγά κλπ).

Κατ΄ εφαρμογή των παραπάνω, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του ΣΔΟΕ και του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγρράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για την περίοδο 2012-2014, όπως ενημερώνει ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποιήθηκαν 408 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν 186 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση προληπτικοί και προσωρινοί έλεγχοι, που καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.