Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διακανονισμός Google και εκδοτικών εταιρειών για τα πνευματικά δικαιώματα

6 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η ένωση εκδοτών στις ΗΠΑ (Association of American Publishers) ήρθε σε διακανονισμό με την Google στην πολύχρονη υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, ωστόσο το ζήτημα για το αν η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αντιγράφει ψηφιακά βιβλία εξακολουθεί να τίθεται από την ένωση συγγραφέων (Authors Guild).

Ο διακανονισμός που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη επιτρέπει στις εκδοτικές εταιρείες να αφαιρούν τους ψηφιοποιημένους τίτλους από το Google Library Project εάν το επιθυμούν.

Επίσης, αναγνωρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντας των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων. Η έγκριση του δικαστηρίου δεν είναι απαραίτητη.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2005 όταν οι εκδότες υπέβαλαν μήνυση κατά της Google σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την οποία πολλοί θεώρησαν ως ένα σημαντικό τεστ για το πως θα αντιμετωπιστούν τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή.

capital.gr

This entry was posted on Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 2012 at 22:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply