Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: Ο κρόκος κατακτά και την Αμερική…

2 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.metrogreece.gr/Portals/0/AuthorsImages/2012/8/IMG_941441_upload.jpgΣε συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες μπαχαρικών των ΗΠΑ, τη McCormick, για τη διάθεση σημαντικής ποσότητας κρόκου προχώρησε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Νίκο Πατσιούρα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ Κοζάνης, σε πρώτη φάση η συμφωνία αφορά την αγορά 600 κιλών κρόκου, του προϊόντος που καλλιεργείται στη χώρα μας αποκλειστικά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ενώ ανάλογα και με την παραγωγή θα εξαρτηθεί και η ποσότητα την οποία θα αγοράζει κάθε χρόνο η αμερικανική αυτή εταιρία μπαχαρικών.

Στόχος του συνεταιρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Πατσιούρας, είναι η προσέλκυση και άλλων καλλιεργητών, καθώς δεν επαρκούν πλέον οι ποσότητες που παράγονται, λόγω και της μεγάλης ζήτησης του προϊόντος, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

This entry was posted on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2012 at 16:18 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply