Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξώδικη επιστολή Ζωγραφάκη κατήγγειλε σκάνδαλο στη Βουλή

27 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Είχε σταλεί – 2011 – στο γραφείο του τότε προέδρου Πετσάλνικου

Εξώδικη επιστολή Ζωγραφάκη κατήγγειλε σκάνδαλο στη Βουλή

Εξώδικη ενημερωτική επιστολή προς τον τότε (Απρίλιος του 2011) πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο φέρεται να είχε αποστείλει στην Βουλή (δεν φέρει σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων στο γραφείο του Προέδρου), ο επιχειρηματίας κ. Γ. Ζωγραφάκης στην οποία αναφερόταν σε «ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο».

Εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών ΚΝΩΣΣΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. οι οποίες ήταν ιδιοκτήτριες του Ομίλου Καρούζος, ο κ. Ζωγραφάκης στρέφεται κατά του ζεύγους Καρούζου κατηγορώντας τους ότι «προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών» (με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων).

Στην σχετική επιστολή, η οποία επισυνάπτεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, δεν αναφέρονται ονόματα πολιτικών προσώπων. Αλλά σημειώνεται το ζεύγος Καρούζου είχε και «βοηθούς». Αυτοί ήταν: «Οι παλιοί που τους γλύτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ.) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι, όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων), τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».

Επίσης, στην επιστολή του υποστηρίζει ότι «πριν ολοκληρώσουν το έγκλημα της δόλιας πτώχευσης, συνεννοήθηκαν με κάποιους πολιτικούς και άλλαξαν τον Πτωχευτικό Νόμο και κότσαραν το άρθρο 107». «Αυτό το άρθρο φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνον για το ζεύγος Καρούζου», σημειώνει ο καταγγέλλων, προσάπτοντάς τους ακόμη ότι «συνεννοήθηκαν με κάποιους τραπεζίτες, φυσικά με το αζημίωτο, και κατεύθυναν όλα τα ακίνητα – φιλέτα του Ομίλου σε συγκεκριμένες τράπεζες με μορφή leasing (τα περισσότερα)».

Ζητούσε δε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο να ενημερώσει όλους τους βουλευτές ή τουλάχιστον να παραδώσει ένα αντίγραφο της 14σέλιδης επιστολής του στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012 at 18:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply