Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κύπρος: «Βόμβα» Αντρου Κυπριανού για παραμονή ή μη στο ευρώ

22 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Γγ του ΑΚΕΛ: «Θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξόδου αν τα μέτρα ενταθούν» – Χριστόφιας: Δεν τίθεται θέμα εξόδου

Κύπρος: «Βόμβα» Αντρου Κυπριανού για παραμονή ή μη στο ευρώ

Η Λευκωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της από το ευρώ εάν της επιβληθεί υπερβολική λιτότητα στο υπό επεξεργασία μνημόνιό της, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, ΑΚΕΛ.

«Παραμένουμε, όσο οδυνηρά (και αν) είναι τα μέτρα;», είπε ο Αντρος Κυπριανού για να προσθέσει ξεκάθαρα ότι «σίγουρα το αφήνουμε ανοιχτό» το ενδεχόμενο εξόδου.

«Είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το ερώτημα που νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι είναι το εξής: Εάν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να παραμείνουμε στη ζώνη τού ευρώ, εμείς θα πεισμώσουμε και θα πούμε ότι δεν φεύγουμε από την ζώνη του ευρώ, γιατί είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα; Παραμένουμε όσο οδυνηρά και αν είναι τα μέτρα; Είναι και αυτό ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί πάρα πολύ σοβαρά. Είπα στην αρχή, ότι εμείς μελετούμε όλα τα μέτρα τα οποία θα προταθούν και την ίδια στιγμή τι σημαίνει το κάθε τι δηλαδή ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε και πώς απαντούμε σε αυτά τα σενάρια, τα οποία μου θέτετε τώρα και επαναλαμβάνω πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού προβληματισμού από ειδικούς»,
είπε συγκεκριμένα ο Αντρος Κυπριανού σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 24h.com.cy στην οποία αναφέρθηκε και το Reuters αλλά και το Blomberg.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου, ο Κυπριανού απάντησε: «Σίγουρα το αφήνουμε ανοιχτό. Δεν προκαθορίζω τώρα τι θα κάνουμε, αλλά λέω ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν πάρα πολύ σοβαρά εάν θέλουμε πραγματικά να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Χριστόφιας: Δεν τίθεται θέμα εξόδου από την ΕΕ

Για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει σε αποψινή γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Την ώρα που απευθυνθήκαμε στον μηχανισμό στήριξης για εξασφάλιση δανείου, υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου, αυτό που προέχει είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για «να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους, για να υπερασπιστούμε τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, για να διασφαλίσουμε την προοπτική της οικονομίας του τόπου μας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τής πατρίδας μας».

Το θέμα πυροδότησε αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα.

Το ΑΚΕΛ -σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή- μιλά για διαστρέβλωση και παρερμηνεία τής δήλωσης τού Γενικού Γραμματέα τού κόμματος.

This entry was posted on Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2012 at 18:28 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply