Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, πλην της Αττικής

15 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κανονικά θα εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9E0EC804F7B329D7A1B039CDA07F77B0.jpgΤην αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας – πλην της Αττικής – το βράδυ του Σαββάτου. Ως εκ τούτου, από την προσεχή Δευτέρα τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή των κινητοποιήσεων έπαιξε και η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής. Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, θα συνεχιστεί επ αόριστον η μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Πάντως, για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών.

Οπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη στάση τους και ζητούν την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, 2012 at 22:41 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply