Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χτες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, ένας συνταξιούχος της ΔΕΗ, ο οποίος συνελήφθη για κλοπή παλιών σιδήρων στο Νότιο Πεδίο.

Ο 56χρονος άνδρας, ο οποίος να σημειωθεί έχει φορτηγό και φορτωτή σε εργολαβίες των ορυχείων, φόρτωσε συνολικά 13 «δόντια» εκσκαφέων, πλάκες σιδήρου και μία στεφάνη, συνολικού βάρους 300 κιλών, αξίας περίπου 300 ευρώ. Στις 3.15 προχτές το απόγευμα, πλησίασε στο χώρο όπου η ΔΕΗ συγκεντρώνει παλιά σίδερα, τα οποία στη συνέχεια τα εκποιεί. Την ώρα που ο δράστης φόρτωνε τα «παλιοσίδερα» έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Φύλαξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι φύλακες τον παρακολουθούσαν από απόσταση με κιάλια. Όταν ο δράστης φόρτωσε τα κλοπιμαία και επιχείρησε να φύγει, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας φύλαξης τον μπλόκαραν κλείνοντάς το μοναδικό δρόμο διαφυγής. Στο μεταξύ, είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Πτολεμαΐδας.

Ο δράστης κρατήθηκε προχτές βράδυ στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Χτες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης. Ο τελευταίος τον παρέπεμψε για δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, το οποίο τον καταδίκασε σε 4 μήνες με αναστολή.

Γρεβενά: Αλλοδαπός με κλεμμένο χαλκό
Επίσης, προχτές βράδυ στο νότιο κόμβο της Εγνατίας οδού στα Γρεβενά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, κατά την διενέργεια προληπτικού αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας και επέβαιναν άλλοι δύο ομοεθνείς του, βρέθηκαν στο πορτ – μπαγκάζ του οχήματος, καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 54,4 κιλών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα παραπάνω καλώδια ανήκαν σε 34χρονο αλλοδαπό που επέβαινε στο όχημα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθ’ όσον δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τρόπο απόκτησης και κατοχής αυτών.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.