Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

11 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θερμό φθινόπωρο προμηνύεται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα το ένα μετά το άλλο και οι εκπαιδευτικοί φορείς κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των σχολών.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο εν μέσω εξεταστικής περιόδου, παρέμεινε κλειστό, με απόφαση του Συμβουλίου, ενώ σκυτάλη παίρνουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που απέχουν από τις εξετάσεις από σήμερα και για τρεις ημέρες.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συνήλθε σήμερα εκτάκτως, προχτές Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, συζήτησε για τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης:
-Μείωση των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες, σίτιση και στέγαση
-«Κούρεμα» (PSI) των αποθεματικών των ΑΕΙ
-Μείωση αποδοχών εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού
-Μείωση θέσεων έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, διαπιστώθηκε η συνεχής υποβάθμιση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό, σε εξοπλισμό, στις λειτουργικές δαπάνες των ιδρυμάτων καθώς και τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα παραπάνω αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος για την Τρίτη 11/09/2012.

Συγχρόνως γίνεται γνωστό ότι η αναπλήρωση των εξετάσεων των μαθημάτων της Τρίτης 11/09/2012 θα γίνει στο τέλος της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Παρακαλούνται οι σπουδαστές να ενημερωθούν από τις ιστοσελίδες των τμημάτων τους στο ΤΕΙ on line http://www.teikoz.gr/ και από τις γραμματείες.
Επίσης, ο Ενιαίος Σύλλογος Μονίμων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11-9-2012, αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ.

Κατόπιν αυτού απέχει από τις εξετάσεις Σεπτεμβρίου την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 12-13-14 αντιστοίχως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

This entry was posted on Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2012 at 22:32 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply