Αναστολή λειτουργίας του Δήμου Γρεβενών

Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30%, οι οποίες είναι ήδη μειωμένες κατά 60%, για την τριετία 2009-2012, επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.

Οι νέες μειώσεις στην Κρατική χρηματοδότηση Απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και τους οδηγούν σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε πολύ καλά την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Πιστεύουμε όμως ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αντιμετωπίζεται ανάλογα με το έργο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία.

Έχουμε λοιπόν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές προνοιακές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στην Διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 μετά από σχετική Απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινότητα των πολιτών μας είναι πολλά και σημαντικά και ζητούμε συγγνώμη. Όμως θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων.

Παρακαλούνται οι πολίτες το διήμερο αυτό να αποφεύγουν τη ρίψη απορριμμάτων στους κάδους ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών

Δημοσθένη Κουπτσίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.