Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με υπουργική εντολή 8 εκατ. ευρώ σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

5 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την εντολή να αποδοθεί άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό των 8 εκ. ευρώ στους 500.000 ασφαλισμένους, το οποίο τους οφείλεται για είδη που προμηθεύτηκαν (αναπηρικά αμαξίδια κ.α.), έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ΕΣΥ, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι ο ΕΟΠΠΥ είναι έτοιμος να καταβάλλει τις οφειλές αυτές και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού τού ζήτησε να πληρώσει αμέσως.

Ανοικτό θα παραμείνει το Ερρίκος Ντυνάν

Εξάλλου ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στο θέμα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να παραμείνει σε λειτουργία το ίδρυμα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ”δεν θέλουμε να κλείσει” και διαβεβαιώνοντας πως γίνονται όλες οι προσπάθειες για την σωτηρία του.

Πάντως όπως είπε ο υπουργός η μόνη λύση είναι η πώληση του Ντυνάν εξηγώντας πως η κατάσταση είναι πολύπλοκη, ενώ οι οφειλές του ξεπερνούν τις δυνατότητες της Πολιτείας.

Κατά τα λοιπά ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να μειωθούν οι δαπάνες, τόνισε πως θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση του ΕΟΠΥΥ, ενώ ήδη έχει αναπέμψει προς επανεξέταση όλες τις αποφάσεις για τις ακριβές εξετάσεις που γίνονται στα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα.

Δεν είναι δυνατό να κοστίζει εξέταση 12.500 ευρώ, είπε, επισημαίνοντας ότι ενώ σε μία των περιπτώσεων επιτεύχθηκε μείωση της εξέτασης στο ποσό των 6.500 ευρώ και πάλι δεν υπογράφει αν δεν μειωθούν οι τιμές.

Να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και ξεσηκώνεται η κοινωνία

Τέλος ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε να είναι προσεκτικές οι αναφορές για τα θέματα της Υγείας εξηγώντας πως όταν δημιουργούνται εντυπώσεις και ξεσηκώνεται η κοινωνία η κατάσταση οδηγείται προς άναρχες συμπεριφορές.

”Αν μεταδίδεται ότι δεν υπάρχει φάρμακο, οι συνταγές θα φτάσουν τις 600.000 σε μία μέρα” έδωσε ένα παράδειγμα προσθέτοντας πως τον Ιούλιο η συνταγογράφηση έφτασε τις 4 εκ. συνταγές για να επισημάνει πως πρέπει όλοι να αναλογιστούν το μέτρο της ευθύνης τους.

Λαμβάνοντας τον λόγο η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη αναφέρθηκε στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και για να περιγράψει την κατάσταση είπε ”πως μόνο για τον Ιούλιο ο ΕΟΠΠΥ επιβαρύνθηκε με ποσό 2 εκ. ευρώ για το μουρουνέλαιο που προμηθεύονταν οι ασφαλισμένοι, ενώ αν ήταν γενόσημο θα κόστιζε 100 ευρώ”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2012 at 21:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply