Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επένδυση της NASA σε υπερηχητικό αεροπλάνο

3 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.newsbeast.gr/files/temp/721455BA8B71B3E8763B7588186EA45D.jpgΗ Nasa δεν τσιγκουνεύεται τα χρήματα όταν πρόκειται για υπερηχητικά αεροπλάνα, ακόμα κι όταν αυτά δεν φτάνουν στον… Άρη ή γενικότερα στο διάσημα. Η Διαστημική Υπηρεσία ενέκρινε μία επένδυση της τάξης των 100.000 δολαρίων για ένα υπερηχητικό αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος θα έχει έναν τρόπο απογείωσης, παρόμοιο με αυτόν τον συμβατικών αεροπλάνων αλλά όταν σπάει το φράγμα του ήχου, θα συνεχίζει την πτήση του με ένα ξεχωριστό τρόπο που θυμίζει διαστημόπλοιο.

Η Daily Mail, παρομοιάζει το project, δικαιολογημένα με τα αστεράκια των νίντζα, με τις δύο μεριές του αεροσκάφους να είναι πιο μεγάλες από τις άλλες δύο.

Όταν το αεροσκάφος απογειώνεται χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα φτερά, τα οποία όμως στις υπερηχητικές ταχύτητες δημιουργούν μεγάλη αντίσταση. Κατά συνέπεια, το αεροσκάφος κάνει στροφή 90 μοιρών ώστε να είναι μακρύτερο και λεπτότερο σε σχέση με την απογείωση.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Gecheng Zha του Πανεπιστημίου του Miami.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, 2012 at 23:53 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply