Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Μισέλ Ομπάμα φωτογραφίζεται… “γυμνή”

29 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πώς το καλλιτεχνικό υπόβαθρο του συγκεκριμένου εξώφυλλου προκάλεσε αντιδράσεις και ρατσιστικά σχόλια για τη ”χρήση” της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού Fuera de Serie που παρουσιάζει… γυμνή την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού έχουν τοποθετήσει το πρόσωπο της συζύγου του Μπαράκ ΟΜπάμα πάνω σε ένα πορτρέτο του 1800, που παρουσιάζει μία σκλάβα γυμνή από τη μέση και πάνω.

Το πορτρέτο παρουσιάστηκε υπό τον τίτλο “Πορτρέτο μίας Νέγρας” σε ετήσια έκθεση Τέχνης στο Λούβρο από τον καλλιτέχνη Marie Benoist Guillemine, ως σύμβολο ελευθερίας και δικαιωμάτων έγχρωμων ανδρών και γυναικών. Στη Γαλλία η δουλεία είχε καταργηθεί πριν από έξι χρόνια κι αυτό θεωρήθηκε ως ένα σύμβολο των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι συντάκτες του περιοδικού θέλοντας να περάσουν ένα διαφορετικό μήνυμα χρησιμοποιώντας το ιστορικό πλαίσιο του πίνακα βρέθηκαν στη δίνη μίας τεράστιας αντίδρασης με τα σχόλια των περισσοτέρων να κάνουν λόγο για ένα ρατσιστικό εξώφυλλο, κατά τη διάρκεια μάλιστα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα.

“Η Μισέλ τρώει τον Ομπάμα”

Το άρθρο τιτλοφορείται ”Michelle se come a Obama” ( ”Η Μισέλ τρώει τον Ομπάμα”) και αναφέρει πως η Κυρία της Αμερικής είναι εγγονή ενός σκλάβου”, καθώς τόσο ο προπάππους όσο και η προγιαγιά της Μισέλ Ομπάμα ήταν σκλάβοι.

Από την προεπισκόπηση του άρθρου φαίνεται πως το κύριο μήνυμα είναι “πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα βρίσκεται μία μεγάλη γυναίκα”, ωστόσο το πλήρες κείμενο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα για να γίνει γνωστό σε τι αποσκοπεί το εξώφυλλο.

Σύμφωνα με το περιοδικό ”Clutch” η συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει σε μία σειρά εξώφυλλων από διάσημες προσωπικότητες που θα παρουσιαστούν ”γυμνοί”, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Αβραάμ Λίνκολν και η η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η καλλιτέχνης Karine Percheron-Daniels, υπερασπιζόμενη την καλλιτεχνική επιλογή, δηλώνει πως δείχνει μία “εναλλακτική απρόσμενη πραγματικότητα” επιτρέποντάς μας να “έχουμε μία διαφορετική θεώρηση των διάσημων”.

news247.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2012 at 23:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply