Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ειδικά μισθολόγια – Εξετάζονται κλιμακωτές περικοπές

Αύγουστος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Tο σενάριο προβλέπει περικοπές που ξεκινούν από 5% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ΑσφαλείαςΣε κλιμακωτές περικοπές στις αποδοχές 200.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σενάριο προβλέπει περικοπές που ξεκινούν από 5% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμακώνεται σε 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αγγίζει το 10%-12% για τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και φτάνει το 20% για τις αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και των δικαστικών.

Αντίστοιχη μείωση εξετάζεται και για τις αποδοχές των αρχιερέων.

Το θέμα αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει από σήμερα σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπουργούς Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, οι οποίοι φέρονται να έχουν εγείρει και τις μεγαλύτερες ενστάσεις στο ενδεχόμενο οριζόντιων μειώσεων 12% για όλους τους αμειβομένους με ειδικά μισθολόγια.

This entry was posted on Δευτέρα, Αύγουστος 27th, 2012 at 16:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply