Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποσύρθηκε η απειλή εισβολής στην πρεσβεία για σύλληψη του Ασάνζ…

26 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αποσύρθηκε η απειλή εισβολής στην πρεσβεία για σύλληψη του ΑσάνζΗ Βρετανία απέσυρε την απειλή της να εισβάλει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να συλλάβει τον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει εκεί, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα.

«Θεωρούμε ότι έληξε το ατυχές περιστατικό από το διπλωματικό λάθος της Βρετανίας, να πει ότι θα μπει στην πρεσβεία μας» ανέφερε το Σάββατο ο Κορέα στην εβδομαδιαία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Σε δήλωσή της η κυβέρνηση του Ισημερινού, (σύμφωνα με το ΒΗΜΑ),  επισημαίνει ότι έλαβε «ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία απειλή εισβολής στην πρεσβεία».

Η τελευταία εξέλιξη πιθανώς να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ Κίτο και Λονδίνου και να επιτρέψει την έναρξη συνομιλιών για την τύχη του Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο πριν από λίγες ημέρες.

Προς το παρόν, ο Ασάνζ παραμένει παγιδευμένος στην πρεσβεία με τη βρετανική αστυνομία να περιμένει έξω.

Η Βρετανία έχει δηλώσει αποφασισμένη να εκπληρώσει τη νομική υποχρέωσή της, να τον στείλει στη Σουηδία όπου καταζητείται με τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Ο Ασάνζ που μίλησε προ εβδομάδας από το μπαλκόνι της πρεσβείας, καταγγέλλοντας «κυνήγι μαγισσών» από τις ΗΠΑ εναντίον του Wikileaks.

Παράλληλα, εξέφρασε φόβους ότι αν παραδοθεί στη Σουηδία, θα μπορούσε στη συνέχεια να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται για τις διαρροές μέσω της ιστοσελίδας του.

This entry was posted on Κυριακή, 26 Αυγούστου, 2012 at 17:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply