Το Σάββατο η συνάντηση με τον Ολάντ – Στόχος να πείσει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Αντ. Σαμαράς: συναντάται την Παρασκευή με τη Μέρκελ

Με την Ανγκελα Μέρκελ συναντάται σήμερα το πρωί στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να πείσει τόσο την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο θα συναντηθεί το Σάββατο στο Παρίσι, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς και να βολιδοσκοπήσει προθέσεις για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το ραντεβού με την Αγκελα Μέρκελ είναι στις 11:45 το πρωί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνάντηση θα διαρκέσει μια ώρα και ένα τέταρτο και από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης. θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Με τον κ. Ολάντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και συζήτησε μαζί τους τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καθώς και την στρατηγική που θα ακολουθήσει στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.

Εν όψει των συναντήσεών του σε Βερολίνο και Παρίσι, και με στόχο την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος για τη χώρα μας, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προχωρήσει σε μία επικοινωνιακή «επίθεση γοητείας» (όπως την αποκαλεί το Reuters) με σειρά συνεντεύξεων, κυρίως σε γερμανικά έντυπα, μεταξύ των οποίων η Bild, η οποία συχνά-πυκνά κατακεραυνώνει την Ελλάδα με αφορμή την κρίση.

Από τις σελίδες της Bild ο πρωθυπουργός προϊδέασε ότι το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση δεν θα συνεπάγεται επιπλέον χρήματα από τους πιστωτές, ούτε πακέτο «2β ή 3» (κατά τα λεγόμενα του κ. Γιούνκερ) προς την Αθήνα. «Δεν απαιτούμε επιπλέον χρήματα» απάντησε ο κ. Σαμαράς στην ερώτηση αν η Ελλάδα θέλει παράταση του Μνημονίου.

Σε άλλη συνέντευξή του σε γερμανικό έντυπο, την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες και σε επίπεδο πολιτών-φορολογουμένων των χωρών που δανείζουν τη χώρα. «Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.