Δημοσίευσε τις γυμνές φωτογραφίες του Χάρι η Sun

Την Πέμπτη, οι εφημερίδες στη Βρετανία δεν δημοσίευσαν τις εικόνες του γυμνού εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, δίπλα σε μια επίσης γυμνή άγνωστη γυναίκα κατά τη διάρκεια των πριγκιπικών διακοπών στο Λας Βέγκας, μετά από δικαστικό αίτημα του Μπάκιγχαμ, που ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του Χάρι.

Ο όμιλος News International, στον οποίο ανήκει η Sun, δήλωσε ότι θα έκανε την κίνηση παρά τις προειδοποιήσεις των δικηγόρων της βασιλικής οικογένειας για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής.

Από την πλευρά της η εφημερίδα ανέφερε ότι οι φωτογραφίες ήδη είχαν κάνει το γύρο του κόσμου, οι αναγνώστες είχαν το δικαίωμα να τις δουν και η ελευθερία του Τύπου θα δοκιμαζόταν.

Οι φωτογραφίες του πρίγκιπα με τη γυμνή γυναίκα σε δωμάτιο ξενοδοχείου πιστεύεται ότι λήφθηκαν από κάμερα κινητού τηλεφώνου την Παρασκευή.

Η πρώτη δημοσίευσή τους έγινε στην αμερικανική ιστοσελίδα ΤΜΖ τις προηγούμενες ημέρες.

Στο σημερινό της φύλλο η Sun, με τον τίτλο «Υψηλοτάτη»… και συνεχίζει από κάτω: «οι φωτό του γυμνού Χάρι που ήδη έχετε δει στο διαδίκτυο».

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Ντέιβιντ Ντίνσμορ, δήλωσε σε βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ότι η απόφαση για τη δημοσίευση δεν ήταν εύκολη, αλλά το θέμα αφορά «την ελευθερία του τύπου».

«Πρόκειται για μια γελοία κατάσταση όπου την φωτογραφία μπορούν να τη δουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μέσω ίντερνετ, αλλά δεν μπορούν να τη δουν στην πιο δημοφιλή εφημερίδα της Βρετανίας, την οποία διαβάζουν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα», δήλωσε ο Ντίνσμορ.

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες αποτελούν ένα κρίσιμο τεστ για την ελευθερία του Τύπου στη Βρετανία.

Η Sun τα «σπάει» με το Παλάτι και δημοσιεύει τις φωτό του γυμνού Χάρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.