Παρά τους χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε η ανάγκη για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο επιτακτική. Για το λόγο αυτό έντονη είναι η αντίθεσή μας στο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ΔΟΥ που περιλαμβάνει και την κατάργηση της ΔΟΥ Δεσκάτης καθώς και στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο μεταξύ άλλων και ενός Τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στα Γρεβενά.

Ειδικότερα, η κατάργηση της ΔΟΥ Δεσκάτης θα σημάνει κυρίως την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής που ακόμα και τους αντίξοους χειμερινούς μήνες θα καλούνται να μετακινηθούν στην πόλη των Γρεβενών για την εξυπηρέτησή τους από την αρμόδια ΔΟΥ Γρεβενών ενώ το κλείσιμο έστω και ενός εκ των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύουν στα Γρεβενά θα αποτελέσει πρόκληση για την κοινωνία καθώς με τον τρόπο αυτό περιέρχεται σε αχρησία ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο για να στεγάσει τις ανάγκες του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος την ώρα που πολλά άλλα τμήματα ανά την Ελλάδα υστερούν σε κτιριακές υποδομές και αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση επιφυλακής και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για μετατροπή των Υπουργικών σχεδίων υπογραμμίζοντας πως η περιφέρεια έχει ανάγκη την στήριξη της Πολιτείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.