Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Iερείς και πιστοί έσπασαν τις πόρτες και έκαναν εσπερινό στο μνημείο της Παναγίας Τορνικίου!!!- Απούσα η Αστυνομία…

22 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Επέμβαση της Αστυνομίας που…δεν τους συνέλαβε!!!
http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2012/08/panagia-tornikiou.jpgΤην επέμβαση της Αστυνομίας Δεσκάτης προκάλεσε η ενέργεια δυο ιερέων, από τη Μονή Ζάβορδας και από την Παναγιά Γρεβενών να σπάσουν το απόγευμα της Τετάρτης τις κλειδωμένες πόρτες στο μνημείο του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Παναγίας Τορνικίου για να τελέσουν εσπερινό!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, οι δυο ιερείς προχώρησαν στην εν λόγω παράνομη ενέργεια χωρίς να έχουν ζητήσει, φυσικά, τη σχετική άδεια από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία έχει και τη σχετική ευθύνη των εργασιών μεταφοράς του ιερού ναού, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ως προς την τελική της μορφή. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ακόμη ο ναός δεν έχει δοθεί προς χρήση, κάτι που, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους εν λόγω ιερείς να προχωρήσουν στη συγεκριμένη κίνηση.

Αμέσως, πάντως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και επί τόπου έφτασε και ο διοικητής του Α.Τ. Δεσκάτης.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως έχει διαπιστωθεί το σπάσιμο της πόρτας και η ενέργεια των ιερέων, απορίες προκαλεί το γεγονός της μη σύλληψης των ιερέων, οι οποίοι, μέχρι και πριν από λίγο, συνέχιζαν κανονικά τον εσπερινό, χωρίς, πάντα, να διαθέτουν καμία άδεια από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων!

kozanimedia.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2012 at 20:17 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΣΚΑΤΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply