Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μέχρι και 20 συμβούλους είχε στο πλευρό του ο Γ. Παπανδρέου

21 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://img.protothema.gr/6C7332F60C497AC1939AA9E530B49BCD.jpgΣχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ επιβάρυναν το δημόσιο ταμείο οι σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά την περίοδο 2009 – 2011.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου και Στάθη Παναγούλη, από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Νοέμβριο του2011, ο κ. Παπανδρέου απασχολούσε περίπου 17 συμβούλους μηνιαίως των οποίων οι συνολικές αποδοχές ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 40 χιλιάδες ευρω.

Συγκεκριμένα, το συνολικό κονδύλι για το 2010 ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ ενώ το αντίστοιχο ποσό για το 2011 ανήλθε σε 429 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού που ανέλαβε να απαντήσει στους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία όπως για παράδειγμα αν και πόσο πληρώθηκαν οι αλλοδαποί ειδικοί σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αρχιτέκτονας κ. Χοσέ Αθεμπίγιο και ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Παναγούλης, Αθανασίου ζητούσαν να κατατεθούν εκτός των στοιχείων για τον ακριβή αριθμό των συμβούλων και τις αμοιβές τους και στοιχεία σχετικά με τον τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, αλλά και οι σχετικές εκθέσεις- συμβουλές, των περί ου ο λόγος «ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το Ελληνικό κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να λάβουν σχετική απάντηση.

Χρήστος Μπόκας

This entry was posted on Τρίτη, 21 Αυγούστου, 2012 at 11:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply