Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καστοριά: Κι άλλο νεκρό αρκουδάκι σε τροχαίο

17 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νεκρή (εδώ και μήνες) αρκούδα βρέθηκε στη Μικροκλεισούρα Γρεβενών

http://3.bp.blogspot.com/-2D5232_yhcs/UC44bk6VJOI/AAAAAAAAvZY/nFUsSkB5lzk/s1600/DSC_5647.jpgΤο 7ο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα μέσα στο 2012 σημειώθηκε την Τρίτη 14 Αυγούστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, 800 περίπου μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά!

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος καθώς ειδοποιήθηκε από τον Κυνηγητικό Σύλλογο Καστοριάς. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το άτυχο ζώο ήταν λίγων μηνών (φετινής γέννας) και ότι ο θάνατός του προήλθε από πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα από τη σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

Τα περισσότερα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες μέσα στο 2012 αφορούν σε νεαρά αρκουδάκια που διανύουν τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο εκπαίδευσης από τη μητέρα τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον αφανισμό μιας γενιάς αρκούδων!

Νεκρή (εδώ και μήνες) αρκούδα βρέθηκε στη Μικροκλεισούρα Γρεβενών

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επίσης παρέλαβε μία ακόμη νεκρή αρκούδα σε παρόχθια περιοχή κοντά στη Μικροκλεισούρας Γρεβενών. Το άτυχο ζώο βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εξακριβωθεί το φύλο του, αλλά μόνο ότι επρόκειτο για νεαρή ενήλικη αρκούδα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ το ζώο ήταν νεκρό εδώ και περίπου 3 μήνες! Το σημείο που βρέθηκε η αρκούδα νεκρή μαρτυρά ότι ο θάνατός της ίσως να μην προήλθε από φυσικά αίτια.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που μας ειδοποίησαν για την ύπαρξη του νεκρού ζώου προκειμένου να ταφεί για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

www.arcturos.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 17 Αυγούστου, 2012 at 17:26 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply