Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χάκερ κατάφεραν (και πάλι) να δημοσιεύσουν ψεύτικη είδηση στα μπλογκ του Reuters

16 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεύτερο κρούσμα σε δύο εβδομάδες

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/84C07FCA9344EA5E4DB98835B506E24E.jpgΆγνωστοι δράστες κατάφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες να παραβιάσουν τα συστήματα του Reuters και να αναρτήσουν μια ψεύτικη είδηση για τον θάνατο του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι η παραβίαση έγινε στην πλατφόρμα των ιστολογίων, με αποτέλεσμα η ψεύτικη είδηση να αναρτηθεί στο μπλογκ ενός δημοσιογράφου του Reuters.

Λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο διέγραψε το κείμενο, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Ο πρίγκιπας Σαούντ Αλ-Φαϊσάλ, 72 ετών, υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Στις 3 Αυγούστου άγνωστοι είχαν και πάλι αναρτήσει στην ιστοσελίδα του πρακτορείου πλαστή συνέντευξη του επικεφαλής των Σύρων ανταρτών, Ριάντ αλ-Ασάαντ, ο οποίος φερόταν να δηλώνει ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός αποσύρεται από το Χαλέπι.

Τόσο το Reuters όσο και ο ΕΣΣ διέψευσαν ότι δόθηκε συνέντευξη και μάλιστα οι αντάρτες κατηγόρησαν για την πειρατεία το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Αυγούστου, 2012 at 22:50 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply