Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται εισάγοντας τον κωδικό ή το ΑΦΜ τους

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/3D266B9BF32F3F72A5A0CDD62A66828D.jpgΗλεκτρονικό σύστημα θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν το Φόρο Εισοδήματος, βάσει της απόφασης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να ενημερώνονται για το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία από την Πέμπτη.

Για να πληροφορηθούν το ύψος των δόσεων οι φορολογούμενοι θα εισάγουν τον κωδικό που χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή το ΑΦΜ τους εφόσον δεν έχουν κωδικό.

Πριν από λίγες μέρες, το οικονομικό επιτελείο θεσμοθέτησε διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης του φόρου σε επτά μηνιαίες δόσεις για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση ξεκινά στις 31 Αυγούστου και η τελευταία δόση δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.