Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης: “Υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού, για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης”

13 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης.

Την επόμενη εβδομάδα (από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012), πιστώνονται 160 εκατομμύρια Ευρώ στους λογαριασμούς περίπου 70.000 κτηνοτρόφων – δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, βρέθηκε το δημοσιονομικό ισοδύναμο (από τη μείωση ενοικίων που καταβάλλει το δημόσιο και από τις περικοπές στις αποδοχές του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης), ώστε να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι εθνικοί πόροι για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Θέλω να επισημάνω ότι, η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης στους δικαιούχους – κτηνοτρόφους στο 100% του ποσού που δικαιούνται, αποτελεί μία βασική προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είχε αποφασιστεί η περικοπή του συγκεκριμένου μέτρου.
Θέλω να ευχαριστήσω τις ηγεσίες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και ιδιαιτέρως τον Αν. Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο που δρομολόγησαν την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης, η οποία θα διευκολύνει, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τους κτηνοτρόφους να προμηθευτούν εγκαίρως της απαραίτητες ζωοτροφές και να προετοιμαστούν για το χειμώνα.

Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης αποδεικνύει με πράξεις, τη ρήση του Πρωθυπουργού ότι, θα υποστηρίξουμε τους αγρότες και αποτελεί προτεραιότητα για μας, ο αγροτικός τομέας” .

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών
Τιμολέων Κοψαχείλης

This entry was posted on Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2012 at 20:03 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply