Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΟΤΑ: Καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις μονίμων

Αύγουστος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 63,4%

ΟΤΑ: Καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις μονίμων

Ανησυχία σε εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και σε φορείς – Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – που έχουν συστήσει προκάλεσε η υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη των κοινών υπουργικών αποφάσεων για την τροποποίηση των Οργανισμών τους, προκειμένου να καταργηθεί η πλειονότητα των οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές.

Με την ίδια ρύθμιση διατηρείται ένας αριθμός κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για την λειτουργία των σχετικών υπηρεσιών, ασχέτως αν σε αυτή τη φάση δεν προβλέπονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη συμπλήρωσή τους.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, πρόκειται συνολικά για 54 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση/διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στα ΝΠΔΔ αυτών, τα οποία αφορούν αλλαγές στους Οργανισμούς 1 Περιφέρειας, 24 δήμων και 26 ΝΠΔΔ. Από τις κενές οργανικές θέσεις αυτών των φορέων το 63,4% καταργείται και θα διατηρηθεί μόνον το 36,6%, δηλαδή περίπου 1 στις 3.

Οι καταργούμενες θέσεις, στις οποίες ούτως ή άλλως ουδέποτε είχαν τοποθετεί υπάλληλοι, σε μεγάλο βαθμό αφορούν αλληλοεπικαλύψεις ή λειτουργίες που κατέστησαν περιττές οι αλλαγές που επέφεραν στον καταμερισμό των αναγκών μεταρρυθμίσεις, όπως ο «Καλλικράτης» για τους δήμους, η αντικατάσταση των Νομαρχιών από τις Περιφέρειες, αλλά και οι συγχωνεύσεις διαφόρων οργανισμών, κέντρων και κάθε είδους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ.

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε αποφάσεις επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2012 για έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Οι επιχορηγήσεις αφορούν:
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης» για ποσό ύψους 348.432,00 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Έβρου» για ποσό ύψους 178.704,07 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Ημαθίας» για ποσό ύψους 139.385,90 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στο Νομό Ιωαννίνων» για ποσό ύψους 136.052,34 ευρώ.

This entry was posted on Κυριακή, Αύγουστος 12th, 2012 at 10:17 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply