Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο αφίσας

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Από την Αρχή για τα προσωπικά Δεδομένα
http://static.doldigital.net/webstatic/7BD83668DC40FE61CE16934B0C753BDC.jpgΜε απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στην πολιτική ένωση «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» (ΚΟΕ) συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόστιμο, που επιβλήθηκε με την υπ’ αριθμόν 117/2012 απόφαση της Αρχής, αφορά στην καταγγελία που έκαναν τρεις πολίτες, ότι η εν λόγω πολιτική ένωση είχε εκτυπώσει και αναρτήσει σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως ο Πειραιάς και εκτός Αττικής, μία μεγάλου μεγέθους έγχρωμη αφίσα, η οποία περιείχε φωτογραφίες των προσώπων τους.

Οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί από εκδήλωση των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως ισχυρίζονται οι τρεις καταγγέλλοντες η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους και χωρίς να ενημερωθούν.

Μάλιστα, οι δύο εκ των τριών, μέλη ΜΚΟ υποστήριξαν ότι με την παρουσία τους στην εν λόγω αφίσα, δημιούργησε στα υπόλοιπα μέλη της Οργάνωσης, την πεποίθηση ότι είναι μέλη ή πολιτικά φιλικοί στην ΚΟΕ, κάτι, που ήταν ανακριβές.

Από την πλευρά της, η ΚΟΕ διευκρίνισε με έγγραφο της στην Αρχή ότι η επίμαχη φωτογραφία βρέθηκε από μέλος της στο διαδίκτυο και προέβαλε ως επιχείρημα ότι τέτοιου είδους απεικονίσεις εμφανίζονται σε πλήθος αφισών και άλλου εντύπου υλικού, χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζομένων με τη δημοσίευση.

Τελικά, η Αρχή επέβαλε πρόστιμο στη ΚΟΕ καθώς δέχθηκε ότι «η δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει στον μέσο πολίτη, την πεπλανημένη εντύπωση ότι οι εικονιζόμενοι ανήκουν πολιτικά στο χώρο της ΚΟΕ. Συνεπώς, η επεξεργασία αυτή πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν πολιτικές πεποιθήσεις».

Με την ίδια απόφαση η Αρχή διατάσσει τη καταστροφή της επίμαχης φωτογραφίας από το αρχείο της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας και την απαγόρευση της αναδημοσίευσης σε άλλες αφίσες της οργάνωσης.

AΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 18:34 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply