Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελληνοϊταλική συμφωνία για το νότιο ενεργειακό διάδρομο

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιο ρόλο θα παίξει η Αλβανία

Σε συμφωνία στενής συνεργασίας για την από κοινού υποστήριξη του έργου κατασκευής του νοτίου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου, κατέληξαν ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την ενέργεια, Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην επίσκεψή του στη Ρώμη.

“Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται σε διαδικασία συνομιλιών και με την αλβανική κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Οι συζητήσεις σύμφωνα με πηγές του υπουργείου αφορούν τον αγωγό TAP ο οποίος, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα “όλοι να δείξουν καλή διάθεση συνεργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία”, και πρόσθεσε:

“Αυτό το οποίο θα γίνει αυτή τη στιγμή και συμφωνήθηκε σήμερα, είναι μια στενή συνεργασία με την Ιταλία στο νότιο διάδρομο, που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον υποστηρίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως Ελλάδα. Να προχωρήσουμε σε αυτό το project, ώστε να μπορέσει να γίνει διαφοροποίηση των πηγών ανεφοδιασμού.

Στα επόμενα στάδια θα συζητηθούν λεπτομέρειες, γιατί το επόμενο βήμα σε δεύτερη φάση είναι μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας και Αλβανίας, ώστε να μπουν – αν θέλετε – οι λεπτομέρειες που αφορούν σε αυτό το project και τη διέλευση του συγκεκριμένου αγωγού”.

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 12:54 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply