Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Είδαν «το πανόραμα των εναλλακτικών»
Ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας , και ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης στη συνάντηση

«Το πανόραμα των εναλλακτικών», κατά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εξετάστηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους» και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για τις λύσεις που εξετάστηκαν.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξήλθε πρώτος από τη σύσκεψη, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας «παραμένει σταθερά στα 5 δισ. ευρώ». Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα και οι λιγότερο οδυνηροί τρόποι για την κοινωνία. Ο πρωθυπουργός όρισε ως «αντίπαλο» την ανεργία και είπε ότι στην κυβέρνηση ψάχνουν τα πάντα, δεν θα επιστρέψουν όμως σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τρίτη, προέκυψε διαφωνία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πάντως, το ενδεχόμενο εφαρμογής της άφησε ανοιχτό με σημερινές δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίγκολου.

«Υπήρξε το θέμα, συζητήθηκε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστούν και να συζητηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 20:39 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply