Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. Στουρνάρας: «Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και στο παιχνίδι»

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο

http://img.protothema.gr/44111C9529B830C06558FA65AFEDC57F.jpgΤο θέμα της εφεδρείας επανέρχεται στο προσκήνιο, όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, αλλά τόνισε: «Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα, όσον αφορά τα 11,5 δισ.». Εξήγησε ακόμη ότι για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών για τη διετία 2013 – 2014 αναζητούνται 3,5 με 4 δισ. ευρώ.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας και γνωστοποίησε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, τον ενημέρωσε ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονιμικής ένωσης, εξέλιξη που θεωρεί θετική.

«Αυτό επιβάλλει» πρόσθεσε, «να μείνουμε ζωντανοί και στο παιχνίδι, μέχρις ότου η Ευρώπη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης».

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 08:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply