Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποσύρονται εμφιαλωμένα νερά λόγω ανίχνευσης βακτηρίου

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι

Τhttp://news247.gr/eidiseis/koinonia/article1884495.ece/BINARY/w460/water070812.jpgην άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλώτρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε τέσσερις δειγματοληψίες επιτραπέζιων νερών, εμφιαλωμένων σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, σε όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο «Pseudomonas aeruginosa/Πυοκυανική Ψευδομονάδα».

Καθένα από τα δείγματα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές». Αναλυτικότερα, η επωνυμία των προϊόντων τα οποία εμφιαλώνονται από την ανωτέρω εταιρεία:

«Aquarius», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό-Ημερομηνία παραγωγής 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.
«Hydrozyn», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό-L 211-Ημερομηνία παραγωγής
23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.
«Νεράκι», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό-L 20120-Ημερομηνία παραγωγής
19.7.12– Ημερομηνία λήξεως 19.7.13.
«Thassos Crystal Water», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό-L 20120– Ημερομηνία παραγωγής 14.7.12– Ημερομηνία λήξεως 14.7.13.

Από την πλευρά της εταιρείας «Hydrozyn», ο κ. Βασίλης Γκατζέλης αμφισβητεί την αξιοπιστία των μετρήσεων του ΕΦΕΤ καθώς, όπως είπε, αυτές δεν έγιναν στη μονάδα παραγωγής αλλά σε σημείο διανομής όπου είναι αμφίβολες οι συνθήκες υπό τις οποίες είναι εμφιαλωμένες οι φυάλες νερού.

Διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία του κάνει καθημερινές αναλύσεις στο εργοστάσιο παραγωγής, χωρίς να έχει εντοπιστεί μέχρι σημέρα το παραμικρό όσον αφορά την ποιότητα του νερού. Ανέφερε, τέλος, ότι ο ΕΦΕΤ δεν επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής ούτε ενημέρωσε την εταιρεία για τους ελέγχους που έγιναν εκτός του εργοστασίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 09:44 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply