Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντ. Σαμαράς: Τιμωρία εξπρές για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Άμεσος έλεγχος στους διοικητές των ΔΕΚΟ για το αν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε μισθολογικά και υπαλληλικά θέματα

Αντ. Σαμαράς: Τιμωρία εξπρές για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Την παραδειγματική τιμωρία, και μάλιστα με ταχείες διαδικασίες, των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί, αύριο Πέμπτη, μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταικούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Ο κ. Σαμαράς, έδωσε αυτή την εντολή, έπειτα από την ενημέρωση που του έκανε η ηγεσία του υπουργείου για τις τρύπες του προϋπολογισμού και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει. Όταν η συζήτηση έφτασε στις διασταυρώσεις στοιχείων για τις συντάξεις – μαϊμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία αλλά για ένα θέμα που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.

Είπε μάλιστα ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πως είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13% και ζήτησε να μάθει σε ποιά φάση βρίσκονται οι διαδικασίες τιμωρίας των εμπλεκόμενων. «Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα», φέρεται να είπε, όταν τον ενημέρωσαν ότι υποθέσεις όπως π.χ του κυκλώματος της Ζακύνθου που έξεδιδε σωρηδόν συντάξεις τυφλότητας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προδικασίας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Ι. Στουρνάρα να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και αν δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά, υπαλληλικά, κα. να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και απομάκρυνση από τη θέση τους και θεωρείται ότι θα ανοίξει έτσι ένας κύκλος αλλαγών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Κρουστάλλη Δήμητρα

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 21:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply