Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Δεν επιστρέφουμε σε αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός

8 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου

«Ψάχνουμε τα πάντα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν θα επιστρέψουμε σε αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος».

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών, για να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος εξήρε το ρόλο του Γιάννη Βρούτση, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εργασίας συμβάλει τόσο στις περικοπές.

«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε επίσης ότι στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία».

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως διεφάνη την Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα προκάλεσε ένταση αργότερα και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκρουση του κ. Κουβέλη με τον κ. Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Τα νέα οικονομικά μέτρα και ιδιαίτερα το ζήτημα της εφεδρείας έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Διαβάστε το σχετικό θέμα

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή τονίζει: «Η καταστροφική πολιτική του μνημονίου έχει κάνει στάχτη όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δεν έχουμε ανάγκη από εφεδρεία και απολύσεις, αλλά από αναμόρφωση του Δημοσίου τομέα.

» Όλοι οι Έλληνες πρέπει να εργαστούμε παραγωγικά με στόχο την αναδιάταξη της Εθνικής μας οικονομίας.»

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2012 at 19:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply