Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H VW εξαγόρασε την Porsche

6 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κατέχει πλέον το 100% των μετοχών της

http://www.newsbeast.gr/files/temp/D9D2B59380BC7B27D506C5F5F893822F.jpgΜετά από μία μακρόχρονη και ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο εταιριών, το τοπίο πλέον ξεκαθαρίζει, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία τους.

Έπεσαν και επίσημα οι τίτλοι τέλους μίας από τις μεγαλύτερες «μάχες» εταιριών των τελευταίων ετών. Το 100% των μετοχών της Porsche ανήκει πλέον στον όμιλο VW, σε μία εξέλιξη που λίγα χρόνια πριν οδηγούσε προς το αντίθετο αποτέλεσμα, την εξαγορά της VW από την Porsche. Όπως και να έχει πάντως, οι δύο εταιρίες έχουν αρκετές κοινές ρίζες, με συνεργασίες δεκαετιών. Πλέον, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα μπορούνε, πέραν του οικονομικού ελέγχου, να μοιράζονται πλατφόρμες, μηχανικά μέρη και τεχνολογίες.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της VW Martin Winterkorn, «το μονοπάτι πλέον έχει καθαρίσει, οδηγώντας σε ένα λαμπρό, κοινό μέλλον. Η ακόμα στενότερη συνεργασία θα μας επιτρέψει να ισχυροποιήσουμε τις δύο μάρκες και να εμπλουτίσουμε τις γκάμες μας με εντυπωσιακά, νέα μοντέλα». Κατόπιν συμπλήρωσε «Η μοναδική μπράντα της Porsche θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με επιτυχία κάτω από την πολυεταιρική στρατηγική της VW. Θα διατηρήσει βεβαίως τη δική της ταυτότητα και επιχειρησιακή ανεξαρτησία, όπως όλες οι εταιρίες του ομίλου».

Autotriti.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2012 at 17:03 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply