Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιδρούν οι δήμοι για τις περικοπές Στυλιανίδη

3 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τις έντονες αντιδράσεις της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκαλεί η προχθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη να περικόψει σε ποσοστό που αγγίζει το 30% την τακτική επιχορήγηση για τον μήνα Αύγουστο των ΟΤΑ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Η βασική αιτίαση των δημάρχων, στη σωστή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, την οποία είναι αλήθεια ότι έλαβε έπειτα από έντονο προβληματισμό, εστιάζεται στο ότι μόλις και μετά βίας θα μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων. Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στην οποία γίνεται λόγος για ευτελισμό και απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και εμμέσως πλην σαφώς αφήνεται ανοιχτό και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας όλων των δήμων της χώρας.

Για σήμερα μάλιστα έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων, ενώ είναι πιθανή η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στυλιανίδης εμφανίζεται αμετακίνητος στην απόφασή του, καθώς, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, προτεραιότητά του αποτελούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Εν τω μεταξύ, την απόφαση για την καταβολή του συνολικού ποσού των 7.419.421,20 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των περιφερειών, υπέγραψε χθες ο κ. Στυλιανίδης.

Μ. Β. Λ.

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Αυγούστου, 2012 at 21:19 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply