Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Η ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γίνει πιο παραγωγική, πιο αποδοτική στην κοινωνία και στον πολίτη τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

«Αυτό δεν συναρτάται με απολύσεις και οριζόντιες περικοπές. Έχει να κάνει με τις αναγκαίες εκείνες τομές στην νοοτροπία, στον τρόπο λειτουργίας» διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην «τριανδρία της δραχμής», όπως χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους, λέγοντας ότι παίρνει την ευθύνη διάλυσης της χώρας και το κόμμα του αναλαμβάνει την ευθύνη αναγέννησής της.

«Οι χώρες άλλωστε, ακόμα και όταν χρεοκοπούν, δεν πεθαίνουν. Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή.

» Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, λοιπόν, για να αποτρέψουμε αυτές τις επιλογές. Κυρίως, όμως, προσπαθούμε από τώρα να οργανώσουμε το σχέδιο ανασυγκρότησης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάτασης της οικονομίας και της χώρας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική.

«Τα βάρη της κρίσης δεν μπορεί να τα επωμίζονται διαρκώς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οφείλουν όλοι όσοι έχουν ανώτερα εισοδήματα να συμβάλλουν και για να γίνει αυτό πρέπει η κυβέρνηση να πατάξει φοροκλοπή, φοροδιαφυγή. Αξιώνουμε και απαιτούμε δίκαιη κατανομή των βαρών, δίκαιη αναδιανομή του όποιου παραγόμενου εισοδήματος και να ένα μισθολόγιο δίκαιο με ίση μεταχείριση όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο» κατέληξε.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.