Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), και δημοσιεύουμε σε προηγούμενη ανάρτηση ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας ανέρχεται σε 9.903.268.

Αν πάτε τώρα στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών θα δείτε ότι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι …περισσότεροι από το νόμιμο πληθυσμό κατά49.302 , ήτοι 9.952.570 !!!

Εκτός της …. παράνοιας το γεγονός αυτό θα προκαλέσει πληθώρα ενστάσεων στο εκλογοδικείο και ανακατανομή των εδρών στην Βουλή, αν δικαιωθούν. Ήδη έχει κατατεθεί στο εκλογοδικείο ένσταση επειδή οι εκλογές έγιναν με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011, ενώ το Σύνταγμα επιβάλλει την κατανομή των βουλευτικών εδρών βάσει της τελευταίας απογραφής, όπως άλλωστε είχε δεχθεί το Εκλογοδικείο το 1994 με την υπ’ αριθμ. 21 απόφασή του.

Με την ένσταση που κατέθεσαν στο Εκλογοδικείο δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών ζητείται να ανακηρυχθούν στην ίδια εκλογική περιφέρεια επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό επειδή ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, με αποτέλεσμα αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα άλλων εκλογικών περιφερειών (Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου).

Συνεπώς, πρέπει να προστεθούν 5 έδρες στη Β’ Αθηνών, 3 στην Αττική, 1 στην Α’ Θεσσαλονίκης, 2 στη Β’ Θεσσαλονίκης, 1 στη Θεσπρωτία και 1 στο Ηράκλειο. Αντίθετα, πρέπει να αφαιρεθούν 4 έδρες από την Α’ Αθηνών και από 1 στην Α’ Πειραιώς, στις Σέρρες, Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Βοιωτία και Χίο.

Συγκεκριμένα, η ένσταση στρέφεται κατά των βουλευτών Ανδρ. Ψυχάρη (ΝΔ, Α’ Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ, Α’ Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ, Α’ Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ, Α’ Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ, Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ, Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά, Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ, Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ, Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ, Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ, Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ, Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ, Χίου).

Ζητούν επίσης να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί της Β’ Αθήνας. Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.