«Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟ BRAND NAME»…

«Η Βόρεια Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα γίνει “άγονη γραμμή”» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31-7) στο Διοικητήριο, με θέμα την αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Ε.Ε.Θ, το Β.Ε.Θ., το Ε.Β.Ε.Θ., η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης καθώς και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός: «Μετά από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταλήξαμε αύριο το πρωί να αποσταλεί επιστολή από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στους εμπορικούς διευθυντές τεσσάρων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών που έχουν εκφράσει τη βούληση να διακόψουν τις πτήσεις τους προς τη Θεσσαλονίκη. Με την επιστολή θα τους καλούμε στην πόλη μας προκειμένου να συζητήσουμε για ποιο λόγο σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό».
«Θεωρώ», συνέχισε ο κ. Καράογλου, «ότι θα υπάρξει ανταπόκριση, καθώς η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως οι συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες είναι διατεθειμένες να κουβεντιάσουν και αν λυθούν κάποια προβλήματα που υπάρχουν, να συνεχίσουν τις πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη».
Κλείνοντας, πρόσθεσε πως «η Θεσσαλονίκη παραμένει ένα ισχυρό “brand name” και πρέπει να ανοίξει τα φτερά της, τώρα που οι ελπίδες για τόνωση της ελληνικής οικονομίας στρέφονται προς τον τουρισμό. Η Βόρεια Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα γίνει “άγονη γραμμή”».

Από την πλευρά τους οι φορείς ευχαρίστησαν τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για το ενδιαφέρον του και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μέσα από γόνιμο διάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες, θα βρεθεί η πολυπόθητη λύση προκειμένου να συνεχίσουν τις πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.