Εθνική Προδοσία: Από το Απρίλιο του 74 γνώριζαν την τούρκικη εισβολή! Μετά το σάλο που προκάλεσε, 38 χρόνια μετά, η αποκάλυψη ότι οι χουντικοί στην Αθήνα γνώριζαν τα πάντα για την Τουρκική εισβολή και επέδειξαν προκλητική αδιαφορία αφήνοντας το νησί και στη μπότα του Αττίλα, ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου Μαρίνος Σιζόπουλος προέβη σε νέες αποκαλύψεις.

Αφού επιβεβαίωσε το έγγραφο που δημοσίευσε το διαδικτυακό περιοδικό Onalert για άκρως απόρρητα έγγραφο-σήμα του ΓΕΕΦ προς το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, ημερομηνίας 17 Ιουλίου 1974 τόνισε ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουλίου ήταν συνεχείς προς το γενικό επιτελείο εθνικής φρουράς για τις τουρκικές κινήσεις και το ενδεχόμενο αποβατικής ενέργειας.

Ο κύριος Σιζόπουλος αναφέρθηκε και στην κατάθεση του τότε υπευθύνου του κλιμακίου της Ελληνικής ΚΥΠ στην Κύπρο Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη.

«Από τον Απρίλη του 74 διαβίβαζε συνεχώς στην Ελληνική πρεσβεία στο ΓΕΕΦ και στα κεντρικά γραφεία της ΚΥΠ στην Ελλάδα πληροφορίες για τις κινητοποιήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στα νότια παράλια της Κύπρου καθώς επίσης και για προετοιμασίες αποβατικής ενέργειας χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη».

Ο κύριος Σιζόπουλος αποκάλυψε άλλο απόρρητο έγγραφο της διοίκησης Ναυτικού της Ελλάδας στο υπάρχει έκθεση πληροφοριών ότι από τον Απρίλη του 74 θα γινόταν αποβατική ενέργεια των Τούρκων

«Η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει απ’ ότι φαίνεται με βάση τα στοιχεία με την περίοδο κατά την οποία η τετρανδρία της Ελληνικής χούντας είχαν πάρει την απόφαση για τη διενέργεια του πραξικοπήματος προσδιορίζοντας ως χρόνο τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου»

Επιπροσθέτως ο κύριος Σιζόπουλος αποκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο Νατοϊκοί κύκλοι είχαν εκ των προτέρων σχεδιάσει το δίδυμο έγκλημα:

«Είναι ημερομηνίας 12 Ιουλίου 74 υπογράφει ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς αναφέρει ότι μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της συμμαχίας από τον τότε υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ η συμμαχία συμφωνεί με την εισήγησή του ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με το κυπριακό»

Ο Πρόεδρος της επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου αναφέρθηκε και σε κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα που απέστειλε ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κοσμαδόπουλος που αναφέρει ότι στις 5.45 το πρωί της 20ης Ιουλίου είχε κληθεί από τον Γκιουνές στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι η Τουρκία θα κάνει απόβαση.

«Kαι σε κάποια από τις παραγράφους τονίζει ακριβώς ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν προτίθεται να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην Κύπρο εαν και εφόσον τα ελληνικά στρατεύματα δεν πράξουν το ίδιο».

Ο κύριος Σιζόπουλος αναφέρθηκε τέλος και σε τρίτο έγγραφο το οποίο είχε υποκλαπεί από το ΝΑΤΟ, ήταν οδηγία των Βρετανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και ενημέρωνε την ΡΑΦ στο Ακρωτήρι ότι έχει διαπιστωθεί πτήση Ελληνικών μεταγωγικών αεροπλάνων από την Ελλάδα προς την Κύπρο και αντίστροφα με την εντολή ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων πτήσεων να εφαρμοστούν κανόνες εμπλοκής.

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.