Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Η πριγκίπισσα, ο δράκος, και ο ατρόμητος ιππότης» από την Παιδική Βιβλιοθήκη Γρεβενών

21 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για ακόμη μια φορά οι μικροί μας φίλοι, ταξίδεψαν στην πλοκή ενός όμορφου παραμυθιού. Γνώρισαν την Μαρία, την πριγκίπισσα- δασκάλα, τον Αργύρη τον ευεργετικό δράκο, την όμορφη, ειρηνική ζωή του μικρού βασιλείου, που ήταν χτισμένο πάνω στα ψηλά βουνά. Και τον ιππότη, τον Ιούλιο, με το άλογο του τον Ατίθασο. Και ακόμα τον έρωτα του ιππότη, ο οποίος εκφράζεται με τα κόκκινα τριαντάφυλλα που δωρίζει στη Μαρία.

Με φωνή, χωρίς ιδιαίτερες αποχρώσεις, αποθαυμασμούς και επιτήδευση, και με έκφραση χωρίς συσπάσεις και προσποίηση, απλή, απαλή, ήρεμη, με καλή άρθρωση και στιγματισμό, η πολύπειρη παιδαγωγός Λίτσα Μήττα ανέγνωσε το έξυπνο παραμύθι της Geoffroy de Pennart των εκδόσεων «Παπαδόπουλος».

Με το τέλος του παραμυθιού, πάνω στο ευρύχωρο, ολοστρόγγυλο τραπέζι της Παιδικής Βιβλιοθήκης, μπροστά στα παιδιά, ήταν εκτεθειμένες σε λευκές κόλλες, 25, ισάριθμες των παιδιών, ζωγραφικές αποτυπώσεις, από την εντύπωση που τους προκάλεσε το παραμύθι.

Το παραμύθι επέλεξε, μέσα από τις παραμυθοπροτάσεις της  Future Library, η Θεολογία Ταρλατζή.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν οι φίλοι της Βιβλιοθήκης: Αζίζης Γεώργιος, και Ζουπουνίδου Μαρία

This entry was posted on Σάββατο, 21 Ιουλίου, 2012 at 20:36 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply