Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελλάδα: Ο πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

18 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://assets.tanea.gr/ygeia/files/kounoupiNeilou.jpgΟ πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφτηκε στη χώρα μας. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 75χρονο άντρα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ο άτυχος άντρας εισήχθη με βαριά μορφή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση της υγείας του εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν προσληφθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχει ανέλθει στα εννέα, εκ των οποίων οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα.

Στο μεταξύ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε ημερήσια βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης

www.keelpno.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2012 at 22:47 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply