Και με κούπα και χωρίς…Η Εθνική Νέων υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ισπανίας και δεν πήρε την κούπα, αλλά έχει πάρει ήδη την πρώτη θέση στην καρδιά μας!

Τα παιδιά του Τσάνα πάλεψαν, αλλά λύγισαν στο 80’ όταν ο Χεσέ δεν αστόχησε απέναντι από τον Διούδη και έγραψε το 1-0 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19.

Λίγα πράγματα από την ελληνική ομάδα, στα… χνάρια των «μεγάλων» και οι Νέοι της Ισπανίας, οι οποίοι κατακτούν τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν έμοιαζε σε τίποτα με εκείνο των ομίλων. Οι παίκτες του Τσάνα ξεκίνησαν με πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους και στην συνέχεια να ψάξει κάτι παραπάνω. Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί με το γνωστό, πλέον, «τίκι τάκα», αλλά σε πιο ήπια μορφή έφτασαν… σχεδόν με άνεση στην περιοχή του Διούδη.

Ο αναιμικός Σταφυλίδης σε συνδυασμό με το ότι ο Γιαννιώτας δεν μάρκαρε και τόσο πολύ, έκανε την αριστερή μας πλευρά να… μπάζει και τους Χεσέ και Ντεουλοφέου να δημιουργούν συνέχεια ρήγματα. Οι Ισπανοί είχαν αρκετές καλές στιγμές, όμως κάτι η τύχη και κάτι η σταθερότητα του Διούδη κράτησαν το μηδέν. Καλύτερη στιγμή για την ελληνική ομάδα, η κεφαλιά του Κατίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε υπέροχη σέντρα του Γιαννιώτα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Εθνική μας να πατάει πιο καλά και πιο σταθερά από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Τσάνα κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους, ισορρόπησαν λίγο παραπάνω το παιχνίδι, όμως και πάλι έφταναν με δυσκολία μπροστά από την εστία του Κέπα. Η κυκλοφορία της μπάλας και το καλό στήσιμο της ελληνικής ομάδας, επηρέασε τους αντίπαλους, οι οποίοι ξαφνιάστηκαν και για λίγα λεπτά τα έχασαν.

Δυστυχώς για εμάς, το ξεπέρασαν γρήγορα και επανήλθαν με την γνωστή έως… εκνευριστική κυκλοφορία της μπάλας δημιουργώντας και πάλι πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Διούδη. Σε μία από αυτές, ο Έλληνας κίπερ, βρέθηκε εκτεθειμένος όταν ο Ντεουλοφέου, είδε εξαιρετικά τον Χεσέ, ο οποίος με άριστο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ισπανία.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους παίκτες της Ισπανίας να κατακτούν το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, πράγμα που έκανε η εθνική ανδρών της Ισπανίας, πριν κάποιες μέρες στην Πολωνία. Από την άλλη πλευρά, όσοι Έλληνες βρέθηκαν στο γήπεδο, έδωσαν το… πιο ζεστό τους χειροκρότημα για τον Τσάνα και τα παιδιά του.

Ισπανία: Κέπα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Ντέρικ, Χόνι, Καμπάνια, Σούσο (70’ Σουάρες), Αλκάθερ, Χεσέ (90’ Μπερνάτ), Τόρες, Ντεουλοφέου (84’ Χουάνμι).

Στον πάγκο: Ορτάλια, Μπερνάτ, Ινσούα, Ρουίς.

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Κουρμπέλης, Μπουγαΐδης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Κατίδης (89’ Μπουχαλάκης), Φουρλάνος (85’ Μπακασέτας), Μαυρίας, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος (67’ Λυκογιάννης).

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τριανταφυλλόπουλος, Ρουγκάλας.

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Ντε Νεβ (Βέλγιο), Λεμπέντεφ (Ρωσία)
Γήπεδο: Λιλεκούλα

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.