Η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης θεώρησης εισόδου στη χώρα μας (visa) και η διαχείριση κρίσεων στον τουρισμό μέσω της δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των δύο υπουργείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν  ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των θεωρήσεων βίζας ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα είναι αρωγός με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση του τουρισμού, και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση θεωρήσεων.

Οπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, «το μήνυμα που έχει σταλεί σε όλες τις προξενικές αρχές είναι όσο δεν προκύπτει πρόβλημα με τη Συνθήκη Σένγκεν να μπορεί να εκδοθεί βίζα και μέσα σε 48 ώρες».

Από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα φέτος για τον τουρισμό μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να ελπίζουμε σε ανάκαμψη, με θεσμικές συνέργειες σαν και αυτή. Η σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει είναι πολύτιμη».

«Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, «υπάρχει ανάκαμψη στις κρατήσεις, σύμφωνα με στοιχεία των φορέων του τουρισμού, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι θα κερδηθεί ό,τι χάθηκε». Πρόσθεσε ακόμη ότι μια ουσιαστική προϋπόθεση είναι η σταθερότητα και η κοινωνική ειρήνη.

Μ. Β. Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.